jueves, 25 de febrero de 2016

SEMINARI

Influència de les noves tecnologies en el col·lectiu adolescent 
Jordi Bernabeu, 9 de gener de 2016


El passat dissabte dia 9, vam tenir la sort de poder convidar al Jordi Bernabeu, psicòleg especialitzat en el món adolescent i que treballa a l'Àrea de Salut Pública de l'Ajuntament de Granollers. Enguany, el nostre grup centra la seva formació i investigació en el món de les noves tecnologies i aquest seminari ens ha permès ampliar la mirada i analitzar les conseqüències positives i negatives del seu ús en aquesta etapa evolutiva.
Us fem una breu pinzellada de les línies centrals que vàrem tractar:

-Cal ampliar la visió a l'hora de valorar si es fa un ús problemàtic o no de les noves tecnologies. Factors com hores de connexió o tipologia de joc s'han de tenir en compte però no com elements determinants. Es planteja que sempre es valorarà un estudi més específic de la família i del significat que el món virtual té en l'adolescent.

- Les noves tecnologies estan per quedar-se i cal un acompanyament adequat des de les diferents àrees que conformen el desenvolupament de l'adolescent (educació, vida familiar, feina, oci,...).

- Es fan evidents canvis en la manera de relacionar-se i d'estructurar el psiquisme a conseqüència de la contínua evolució de les noves tecnologies: l'estar sempre vinculat i el generar identitats virtuals en detriment de la relació cara a cara, entre d'altres.

Agraïm al Jordi la seva disponibilitat i el poder-nos facilitar ampliar la mirada de coneixements entorn aquesta àrea tan canviant, pròpia dels nostres temps.






No hay comentarios:

Publicar un comentario