lunes, 29 de noviembre de 2010

Cicle de xerrades 2010/11 AULA DE LA SALUT - 19/01/2011 a les 19 h.


(Fer clic sobre la imatge per ampliar-la)

SI NO ÉS TDAH, QUÈ ÉS?

Daniel Jimenez i Maisa Campos.


DIMECRES 19 DE GENER DE 2011 A LES 19 H. 
CENTRE CIVIC PALOU       El 19 de febrer, al Centre Cívic de Palou, el Daniel Jiménez i la Maisa Campos del CESM del Vallès van  presentar la xerrada: Si no és TDA/H, què és? dins del cicle de xerrades que organitza l'Aula de Salut de l'Ajuntament de Granollers.
      El nombre d'assistents fou superior a l'esperat, la qual cosa mostrava la inquietud que el tema desperta en la població, bàsicament, de pares. Es va parlar de la situació actual d'aquest trastorn on preocupa bàsicament el seu sobrediagnòstic, de la simptomatologia manifesta, de les possibles causes ampliant la visió purament neurològica i dels possibles tractaments. També es va parlar breument del desenvolupament mental i neurològic del nen. Tot plegat va portar a la presentació d'un protocol d'actuació (Dr. J.L.Tizón, 2007) el qual defensava tenir en compte l'atenció al nen, a la família, a totes les dades constitucionals d'aquest i la seva personalitat, amb una certa crítica al tractament farmacològic com a única alternativa, tot i acceptar el requeriment d'aquest en casos més greus.
      El col·loqui fou molt interessant. La majoria eren pares inquietats per sospites de TDA/H en el seu fill. Des de la taula s'intentava, una i altra vegada, evitar generalitzacions i intentar aclarir la necessitat de l'estudi específic en cada cas.
      Voldríem compartir la reflexió d'una mestra en què es plantejava si no era tota la societat la que estava hiperactiva i això, d'alguna manera, afectava tant als nens. Què hi dieu?
     Us hi esperem a la propera!

No hay comentarios:

Publicar un comentario